Valentis
valentis logo

Валентис пази традициите на производството на лекарства и предоставянето на здравни услуги. Нашата мисия е да помогнем на хората чрез предлагане на най-добрите решения и създаването на структура, която дава възможности за развитие. Виждаме най-доброто лечение в естественото, което помага на тялото да се възстанови и да не наруши баланса си.

Валентис поема водеща роля във всички области на природното лечение, в производството и маркетинга на най-качествените продукти за подобряване на здравето. Гарантираме, че нашите продукти, са ефикасни, ефективни и безопасни. Доверието в нас постоянно се утвърждава.

Началото на Valentis датира от 1919 г., когато института по хигиена Каунас, станция Пастьор, започва да произвежда ваксина срещу бяс. През 1962 г. Valentis получава GMP сертификат (Good Manufacturing Production), който сертифицира първокласно качество и стандарти на производство.

В началото на ХХ век този отдел става продуктивен и независим и с други необходими биофармацевтични производства. По време на почти един век компанията сменя имена, подобрява продукти и разширява географията на износа.

След сливането на няколко фармацевтични компании през 2003 г. е избрано общото име Valentis. Латинската дума означава “здрави и силни”. От тогава компанията се разраства и днес има износ в Полша, Латвия, Естония, Чехия, Словакия, България, Беларус, Русия, Казахстан, Азербайджан, Грузия.

Днес Валентис е модерна международна компания за прилагане на най-новите технологии в създаването на нови продукти. Синтезът на традиции и иновации, и неизчерпаемата енергия на екипа изгражда успеха на компанията.